Konkurs ofert - usługi gastronomiczne
Urząd Marszałkowski Województwa Podlaskiego ogłasza pisemny konkurs ofert na najem lokalu przeznaczonego pod usługi gastronomiczne w budynku UMWP przy ul. Kard. S. Wyszyńskiego 1 na okres 3 lat.
Przedmiotem najmu jest lokal składający się z pomieszczeń bufetu oraz zaplecza magazynowego o powierzchni łącznej 56,6 mkw., przeznaczonego na prowadzenie stołówki wraz z bufetem na potrzeby pracowników Urzędu Marszałkowskiego w godzinach pracy tj. 730-1530.
Od najemcy jest wymagane spełnienie wymogów:
1. Wykażą się co najmniej 3-letnim doświadczeniem w zakresie usług gastronomicznych;
2. Zobowiążą się do:
a) serwowania potraw z polskiej kuchni tradycyjnej,
b) sprzedaży obiadów w systemie barowym, przekąsek zimnych, przekąsek gorących, dań barowych, napojów zimnych i gorących, ciast, słodyczy, owoców itp.,
c) przygotowywania posiłków na uroczystości w dni wolne od pracy
i w godzinach wyznaczonych przez wynajmującego.
Minimalna cena wywoławcza czynszu za 1m2 powierzchni miesięcznie wynosi 10 zł netto.
Koszty wyposażenia, uzyskania pozwoleń, eksploatacyjne oraz koszty administrowania nie wchodzą w cenę czynszu.
Cena czynszu nie obejmuje: zużycia wody, energii elektrycznej, wywozu nieczystości, utrzymania czystości w pomieszczeniach przekazanych njemcy. Należności z tego tytułu będą rozliczane i opłacane na podstawie faktur wystawianych przez dostawców tych usług lub będą refakturowane przez wnajmującego.
Wyżej wymieniony lokal można oglądać w dniach od 04.08 - 12.08.2005 r.
Osobami uprawnionymi do kontaktów z oferentami są:
Olgierd Koleśnik, Krzysztof Szarkowski tel./fax.: 7497-551.
Oferty w zamkniętych kopertach należy składać do dnia 12.08.2005 . do godz. 10.00. Miejsce składania ofert: UMWP, ul. Kard. S. Wyszyńskiego 1 pok. 123. Oferty można przesłać pocztą na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podlaskiego, ul. Kard. S. Wyszyńskiego 1, 15-288 Białystok, pok. 123 z dopiskiem „Przetarg na lokal gastronomiczny”.
Oferta powinna zawierać:
a) imię, nazwisko i adres lub nazwę i siedzibę oferenta;
b) koncepcję prowadzenia bufetu dla pracowników Urzędu Marszałkowskiego wraz z cenami posiłków;
c) oferowaną cenę za 1m2 wynajmowanej powierzchni.
Do oferty należy dołączyć następujące dokumenty:
1. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - złożone w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność przez najemcę;
2. Wykaz zrealizowanych usług gastronomicznych z okresu ostatnich 3 lat oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że usługi zostały wykonane należycie (referencje).
Wynajmujący wyrazi zgodę najemcy na dokonanie w niezbędnym zakresie adaptacji przedmiotu najmu na jego koszt, bez prawa do ingerowania w konstrukcję budynku oraz jego elewację.
Szczegółowe warunki najmu zostaną, uregulowane w umowie.
Zastrzega się prawo do unieważnienia przetargu bez podania przyczyn.